Drobenkový koláč s borůvkovou marmeládou
Suroviny:
- 300 g hladké mouky
- 1 vejce
- 150 g moučkového cukru
- 100 g másla
- 1 lžička kypřicího prášku
- špetka soli
- 1 vanilkový cukr
- cca 300 g borůvkové marmelády Kresa
Jak na to?
Do misky přidáme všechny ingredience kromě marmelády. Cukr a mouku si přesejeme přes sítko. Poté rukama začneme vypracovávat těsto. Konzistence těsta by měla být sypká, jako na drobenku, těsto se nesmí lepit.
Na dno formy dáme pečící papír a polovinu těsta přidáme na něj. Trošku ho prsty zmáčkneme, aby tam nebyly hrbolky a šla nám dobře rozetřít marmeláda. Pokud máte marmeládu moc tuhou, tak jí prvně nahřejte. Musí být tekutější, jinak při roztírání, se vám ta drobenka na marmeládu nalepí zespodu a jakmile jí budete chtít silou roztírat, tak budete mít v spodní části díry. Tu přidáme na první vrstvu koláče a rozetřeme po celém středu, až asi 1 cm od okraje. Ten necháme volný.
Nyní zasypeme zbytkem drobenkového těsta, aby byla marmeláda celá zakrytá a dáme do trouby na 35 minut na 180 °C.
Poté vyndáme, necháme vychladnout a nakrájíme.
Dobrou chuť!