Koláč s hruškovou marmeládou, mandlemi a drobenkou

Jak překvapit a potěšit návštěvu, rodinu, kamarády nebo klidně jen sebe? Upečte chuťově skvělý a voňavý koláč podle @Lukeho_recepty, který vyšperkovala Hrušková marmoška s whisky a vanilkou

BUDEME POTŘEBOVAT:

Těsto: 

  • 300 g hladké mouky
  • 6 lžic krupicového cukru
  • 160 g másla

Náplň: 

  • 4 hrušky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce hruškové marmelády
  • 6 lžic krupicového cukru
  • 250 g mascarpone
  • 2 vejce
  • 2 lžíce mouky
  • plátky mandlí na posypání

 

POSTUP:

V misce si promícháme mouku, cukr a máslo na drobenku. Přidáme 3–4 lžíce ledové vody a vypracujeme těsto. Asi 10 minut hněteme, poté uděláme z těsta kuličku a dáme ho na 30 minut do lednice.

Mezitím si uděláme náplň. V misce smícháme šest lžic cukru, mascarpone, vejce, marmeládu a mouku. Vytvoříme hladký krém, který dáme do lednice.

Vychladlé těsto vyndáme z lednice a prsty namačkáme do formy, do vše stran až po okraj. Přikryjeme pečícím papírem a zatížíme například fazolemi, aby se těsto nezvedalo. Pečeme na 180 °C asi 25 minut.

Mezitím si oloupeme a nakrájíme hrušky. Nakrájené potřeme citrónovou šťávou, aby nezhnědly.

Formu vyndáme z trouby a těsto necháme vychladnout. Poté naplníme krémem, nahoru naskládáme nakrájené hrušky a zasypeme mandlemi. Pečeme na stejnou teplotu, jako předtím asi 30 - 40 minut.

Poté necháme vychladnout a nakrájíme.

Dobrou chuť