Linecké cukroví

Vánoce se pomalu blíží. První adventní neděle je za námi, tak už i pro nás nastal čas na pečení vánočního cukroví. Máme pro vás recept na skvělé linecké cukroví jak jinak, než s naší marmoškou! 

SUROVINY:
Hladká mouka - 210 g
Máslo - 140g
Cukr moučka - 70g
Žloutek - 2ks
Vanilkový cukr - 1ks
Citronová šťáva - 1 lžička
Marmoška na namazání

POSTUP:
Všechny suroviny vytáhneme v předstihu, aby měly pokojovou teplotu. Do mísy dáme cukr, mouku, máslo, citronovou šťávu a dva žloutky. Těsto začneme rukama propracovávat , až se vytvoří drobenka. Hotové těsto dáme do lednice minimálně na hodinu.
Těsto vyjmeme z lednice a rozdělíme jej na 4 kusy. Základem je, aby každá část těsta, kterou vyválíme byla dostatečně studená. Těsto rozválíme na plát, ale nesmí být moc tenký.
My jsme těsto podsypaly moukou, aby se nám nelepilo. Ale můžeme podsypat i prosátým moučkovým cukrem.
Vykrájená kolečka pečeme na 180°C asi 10 minut.